Mednarodna konferenca o otrokovih pravicah in zaščiti pred nasiljem

13.10.2009

Dr. Vasja Vehovar se je v mesecu oktobru udeležil Mednarodne konference o otrokovih pravicah in zaščiti pred nasiljem. Konferenca, ki jo organizirajo Državni zbor, Varuh človekovih pravic in Ministrstvo za zunanje zadeve, je potekala 6. in 7. oktobra 2009 v Državnem zboru v Ljubljani. Častni pokrovitelj je bil predsednik Republike Slovenije dr. Danilo Türk, konferenca pa sodi v okvir slovenskega predsedovanja Odboru ministrov Sveta Evrope.

Namen konference je bil opozoriti na pomen zaščite otrokovih pravic in uresničevanja le teh ter obenem predstaviti primere dobrih praks na omenjenem področju.

Tekom konference je potekal neposreden prenos na 3. parlamentarnem programu TV Slovenija, razdeljena pa je bila v tri vsebinske sklope:

  • izobraževanje o pravicah otrok,
  • pravica do zaščite pred nasiljem in
  • aktivnosti Sveta Evrope in Vlade Republike Slovenije na teh področjih.

Na konferenci so sodelovali visoki politični predstavniki Republike Slovenije in Sveta Evrope, strokovnjaki in predstavniki mednarodnih organizacij in civilno-družbenih organizacij, aktivno pa so bili vključeni tudi otroci in mladostniki, ki so posredovali svoje poglede in sporočila.

Več o konferenci si lahko preberete na spletni strani Varuha človekovih pravic, v vsebinski zasnovi konference in v programu.

Dr. Vasja Vehovar je tekom konference predstavil projekte za zaščito otrok pri uporabi interneta, podrobnosti predstavitve pa si lahko ogledate v objavljenih gradivih:

____________________________________________________________

Fotogalerija

     

 

    

 

    

 

   

Članek je prebralo 7070 obiskovalcev

Komentarji