Nova doktorica znanosti Barbara Brečko

15.12.2015

Dne, 10.12.2015 je Barbara Brečko, članica Centra za družboslovno informatiko, uspešno zagovarjala doktorsko disertacijo z naslovom Metodološki pristop k merjenju učinkov rabe informacijsko - komunikacijske tehnologije v izobraževanju. Barbara se je na doktorski študij Družboslovne metodologije vpisala v študijskem letu 2009/2010 in je doktorsko delo pripravila pod mentorstvom red. prof. dr. Vasje Vehovarja.

Dr. Barbara Brečko je diplomirala na Fakulteti za družbene vede s smeri novinarstvo in kasneje pridobila naziv magistrica znanosti s področja komunikologije.Svojo poklicno pot je kot raziskovalka začela na današnjem Valiconu, kasneje je bila zaposlena na Pedagoškem inštitutu v Ljubljani, leta 2007 pa se je zaposlila na Fakulteti za družbene vede, v centru za Družboslovno informatiko, kjer je bila zaposlena do leta 2012. Od leta 2012 do 2014 je delala na raziskovalnem centru Evropske Komisije v Sevilli, nato pa se je ponovno zaposlila na Fakulteti za družbene vede.

Od leta 2001 je njeno poglavitno raziskovalno področje izobraževanje, pri čemer je poudarek na uporabi informacijsko - komunikacijske tehnologije v izobraževanju. Bila je nacionalnakoordinatorka več mednarodnih študij v izobraževanju inpri Evropski komisiji je članica ekspertne skupine za indikatorje s področja IKT v izobraževanju. S tega področja je tudi večina njenih znanstvenih in strokovnih objav, napisanih v soavtorstvu in samostojno.

Dr. Barbari Brečko iskreno čestitamo in ji želimo še veliko uspehov na njeni karierni poti!

Članek je prebralo 661 obiskovalcev

Komentarji